UV of led uv lampen schadelijk? lees hier meer....

UV of led uv lampen schadelijk? lees hier meer....

YES, UV LAMPEN ZIJN VEILIG!

Geplaatst op 28 Februari 2023

Door Miranda Haas van Magic Nails Sittard.
Bron: Doug Schoon


Als we het dan toch over de veiligheid van nagellampen hebben mag dit artikel van Doug Schoon uit augustus 2022 niet ontbreken.

Artikel door Doug Schoon.
(Vertaling):
Ja absoluut! UV-nagellampen ZIJN veilig!
Verschillende wetenschappelijke onderzoeken van hoge kwaliteit, uitgevoerd door toonaangevende experts, hebben aangetoond dat UV-nagellampen veilig zijn. Helaas hebben sommigen dit niet goed begrepen.
Helaas is de meeste informatie die de media heeft vrijgegeven misleidend en/of bedrieglijk. Om de zaken nog verwarrender te maken, hebben verschillende slecht uitgevoerde wetenschappelijke onderzoeken door amateurs met gebruik van onjuiste testapparatuur voor verwarring gezorgd. De onderzoeken die door de beste UV-experts zijn uitgevoerd, hebben echter grote duidelijkheid opgeleverd. Deze studies tonen aan dat zowel LED-stijl als TL-stijl UV-nagellampen veilig zijn zoals gebruikt in nagelsalons.
Als ik nu verwijs naar "UV-nagellampen", verwijs ik collectief naar zowel LED- als fluorescerende UV-nagellampen. Beide stralen UV uit en beide zijn veilig voor gebruik in nagelsalons.
Deze wetenschappelijke studies hebben bevestigd dat, zoals de juiste metingen aantonen, deze lampen minstens drie keer veiliger zijn dan zonlicht dat recht boven je hoofd schijnt, en minstens elf keer veiliger dan zonlicht uit een gemiddelde hoek. Mid-angle zonlicht komt rond 15.00 uur voor, afhankelijk van uw locatie in de wereld. Dit is wanneer de zon halverwege is tussen recht boven je hoofd en ondergang aan de horizon. Jarenlang hebben dermatologen ons verteld dat zonlicht uit een gemiddelde hoek waarschijnlijk geen zonnebrand veroorzaakt. Het wordt als veilig beschouwd, zelfs zonder zonnebrandcrème. Ja, UV-nagellampen zijn minstens drie keer veiliger!
Deze nagellampen zijn niet per ongeluk veilig; ze zijn ontworpen om veilig te zijn. Zo stralen ze alleen UV-A uit, wat het veiligste deel van het UV-spectrum is. Toch wordt meer dan 40% van het UV-A-bereik volledig geëlimineerd. Er wordt geen UV-B of UV-C gebruikt om nagelcoatings uit te harden. Deze nagellampen gebruiken filters om alleen de veiligste UV-A-golflengten door te laten; alle UV-A-golflengten eruit filteren die de meeste zorgen baren. De lage intensiteit van UV die deze lampen uitstralen, in combinatie met het wegfilteren van deze zorgwekkende golflengten, is de belangrijkste reden waarom wetenschappers ze beschouwen als veiliger dan natuurlijk zonlicht. Een klant zou zijn handen twee uur lang onder de krachtigste UV-nagellampen moeten houden om de huid zelfs maar rood te laten worden.
Interessant is dat artsen al vele jaren medische behandelingen voor psoriasis aanbieden met behulp van UV. Ze beschouwen deze behandelingen als zeer veilig. Toen wetenschappelijke onderzoekers UV-nagelbehandelingen vergeleken met de huidblootstelling van medische UV-psoriasisbehandelingen, bepaalden ze dat een nagelklant 250 jaar wekelijkse UV-manicure zou moeten ondergaan om de risico's te evenaren die verbonden zijn aan slechts één kuur van deze veilige medische psoriasisbehandelingen.
Dit is de reden waarom een ​​van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van UV-effecten op de huid, Dr. Robert Sayre, zegt over artsen die suggereren dat deze nagellampen mogelijk niet veilig zijn: "Artsen overdrijven de blootstelling enorm". Dr. Sayre heeft een breed scala aan UV-nagellampen getest. Hij gebruikte internationaal aanvaarde normen en meetapparatuur om dit veilig gebruik vast te stellen.
UV-nagellampen worden twee keer per maand acht minuten of minder gebruikt. Daarom lopen uw klanten een veel groter risico op UV-blootstelling door de zon terwijl ze met hun auto naar de salon en terug rijden. Zolang nagelprofessionals de instructies opvolgen en alle waarschuwingen in acht nemen, is het zeer onwaarschijnlijk dat ze hun klanten te veel blootstellen aan onveilige UV-niveaus.
Lage niveaus van blootstelling aan UV worden zowel als veilig als noodzakelijk voor de gezondheid beschouwd. Het is een algemene mythe dat zonlicht vitamine D bevat terwijl dat niet het geval is. Wanneer we onze huid blootstellen aan UV, begint de huid vitamine D aan te maken, wat essentieel is voor een gezond leven. Zonder lage niveaus van UV-blootstelling ontwikkelen mensen vaak vitamine D-tekorten die een breed scala aan ernstige nadelige gezondheidseffecten kunnen veroorzaken. Het is dus duidelijk dat er veilige niveaus van blootstelling aan UV-huid zijn die essentieel zijn voor een gezond leven.
Kortom, UV-nagellampen overschrijden een veilig niveau NIET, daarom zegt Dr. Sayre over UV-nagellampen in het algemeen: “deze UV-bron behoort eigenlijk tot de minst risicovolle van alle categorieën” en “UV-nagellampen zijn veiliger dan natuurlijke zonlicht of zonnelampen.”
Laat u niet misleiden door verkeerde informatie!

Meer informatie op: https://nailknowledge.org/nl/blog/uv-nail-lamps-are-safe

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp